...Plus size szemmel a világ

Made by TerKati

Made by TerKati

Engedjük meg magunknak a boldogságot!

2019. április 14. - Made by TerKati

Az élet bizony néha próbára tesz minket. Van aki könnyebben veszi az akadályokat, van aki nehezebben. Sőt, még ha nincsenek is konkrét problémák, néha belefáradunk az évek óta óta űzött napi rutinba, a feladatok monotonitásába. A munkába, a stresszbe, a megfelelésbe. Folyamatosan fáradtnak, levertnek, kedvetlennek érezzük magunkat. Elfárad a lelkünk.

Mit tehetünk ilyenkor? Várjuk a csodát? Átadjuk magunkat a depinek és összeomlunk? Vissza-visszanézünk a múltba, hogy régen mennyivel könnyebb és szebb volt az élet? Lehet így is. De! Ha kiszomorkodtuk magunkat, akkor kell venni egy nagy levegőt, bezárni az emlékkönyvet és nem a múltba, hanem erősen a jövőbe tekinteni! 

Talán változtatnunk kell egy kicsit a mindennapjainkon, hogy ne csak a kötelességről szóljon minden. Talán olyan dolgokat is kell csinálnunk ami nekünk örömet okoz, mert az öröm gyógyítja a lelket. Nem mindig azt mondani, hogy majd ekkor meg akkor, most ezért nem, most meg azért nem. NEM! Menj és csináld amit szeretnél! Amitől Te boldognak éreznéd magad. 

Nem kell fenekestül felforgatni az életed, de kell, hogy magadnak is megadd azt, ami jár, mert ha mindig csak család és a munka lesz az első elvesztél. Viszont, ha Te jól érzed magad sokkal boldogabb lesz a családi életed és sokkal jobban fogsz tudni teljesíteni a munkádban is.

Tűzz ki magad elé célokat! Ne hagyd, hogy csak tengődj a mindennapokban! Tudd, hogy mit miért teszel és hogy mit szeretnél!

Gondold át mire vágysz! 

Van valami amit régóta szeretnél kipróbálni, de sohasem tetted meg? Hát tedd meg!

Van egy hobbid, amit régóta nem űzöl? Állj neki újra!

Vannak helyek, ahová régóta szeretnél elmenni? Menj el!

Hiányoznak emberek az életedből, akikkel régóta nem találkoztál? Keresd meg őket!

Vedd észre a körületted lévő apró szépségeket! Menj ki a természetbe, szívd magadba a friss levegőt! Menj el egy közeli tóhoz vagy folyóhoz, gyönyörködj a fákban, a virágokban és hagyd, hogy a melegség átjárja szívedet.

 Itt van a tavasz, az újjászületés időszaka. Add meg hát a lelkednek is azt amire szüksége van, hogy ő is újjászülethessen Benned!

flower-887443_1920.jpg

(Fotó: pixabay.com)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madebyterkati.blog.hu/api/trackback/id/tr2414763066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása